• Image 05
  • Image 05
  • Image 05
  • Image 03
  • Image 01
  • Image 02
  • Image 04
  • Image 05

Profiel

Marco Meijerink, geboren in 1970 in een dorpje in Drenthe. Uitgestrekte landbouwvelden, een lokale dorpsschool en één keer per dag melk halen bij de boer. De wereld lijkt open te gaan als hij op veertien jarige leeftijd op de fiets naar Achterveld fietst. Kilometers onbeperkte mogelijkheden. Landschappen vol kleuren, mensen met andere dialecten, geluiden die prikkelen, beelden die stil lijken te staan. Een zinderende ervaring.

Vanaf die fietstocht naar Achterveld gaat het snel verder. Met het ouder worden reiken de bestemmingen verder en extremer. In 1995 vertrekt Marco samen met zijn vriendin Lisette Verzijl voor een fietstocht van 32000 kilometer van Nederland naar Nieuw-Zeeland. Een paar jaar daarop doen ze het nog een keer. Ook weer 32000 kilometer maar dan door Afrika, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid Amerika. Daar tussendoor maken zij de meest uiteenlopende reizen. Door het reizen per fiets komen Marco en Lisette door de meest uiteenlopende gebieden. Niets staat in de weg om opgenomen te worden door het landschap. Voelen, ruiken, ervaren om dat te vertalen naar eerlijke beelden. Beelden die gegrift staan in het geheugen, beelden die nu ook gegrift staan op deze website.

Marco Meijerink Fotografie heeft zich gespecialiseerd in reportagefotografie, reisfotografie, outdoorfotografie, fotografie voor bedrijven en portretfotografie. Opnames worden gemaakt met professionele apparatuur. Zowel analoge als digitale opnames behoren tot de mogelijkheden. Er wordt gefotografeerd met apparatuur van het merk Canon. Digitale foto’s worden afgeleverd op een hoge resolutie geschikt voor hoog kwaliteit drukwerk. Zowel bij het maken als de opnames als de verwerking van de foto’s kan Marco Meijerink Fotografie een rol spelen. Er kan op de meest uiteenlopende locaties gefotografeerd worden onder de meest uiteenlopende condities. En daarnaast is er ook de beschikking over een goede fotostudio die eventueel op locatie kan worden opgebouwd.

Naast fotograaf is Marco freelance journalist en geeft hij lezingen over zijn reizen, fotografie, volkenkunde en buitensport.