!Fotografie

Avonturier en fotograaf Marco Meijerink trok door meer dan 86 landen. Zijn beelden worden gepubliceerd in de internationale media. Regelmatig is hij te horen op de radio en te zien op televisie en geeft hij vele lezingen over zijn avonturen.


reisfotografie ! expeditiefotografie ! documentairefotografie !

 

 

China, portretten van een wereldmacht

Tsja, in het nieuws in Nederland wordt China met de dag meer afgeschilderd als een wereldmacht. Sterk, machtig en eigenlijk ook een beetje beangstigend. Vaak moeilijk te doorgronden en altijd tegenstrijdig. Eigenlijk begrijpen wij Nederlanders maar bar weinig van deze oprukkende wereldmacht. Hoe sneller de economie van China groeit hoe groter de stem op het wereldtoneel.
Maar als zo vaak is een land met de mensen veel minder beangstigend als je er eenmaal rondfietst. Direkte ontmoetingen maken grenzen overbrugbaar. Een lach, een klein gebaar. Even de weg vragen of dagenlang optrekken. Elke ontmoeting maakt dat China dichterbij komt. Portretten zijn dan geen beelden meer maar sprekende gezichten waarmee herinneringen achter blijven.

Marco Meijerink geeft een indrukwekkende lezing op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam. De lezing vindt plaats in de grote zaal waar ruimte is voor 709 mensen. Kijk op de site van de beurs voor meer informatie.

Fiets- en Wandelbeurs