!Fotografie

Avonturier en fotograaf Marco Meijerink trok door meer dan 86 landen. Zijn beelden worden gepubliceerd in de internationale media. Regelmatig is hij te horen op de radio en te zien op televisie en geeft hij vele lezingen over zijn avonturen.


reisfotografie ! expeditiefotografie ! documentairefotografie !

 

 

Cambodja, de waanzin

De waanzin van opsluiting, de waanzin van foltering, verkrachting. Een hele bevolking onder druk zetten. Uitroeiiing van niet gelijk gezinden, doden om te doden. De waanzin zit in ons bloed, sluimerend om af en toe tevoorschijn te komen.


In Cambodja hebben duizenden mensen het leven gelaten tijden het regime van de Rode Khmer. Afgeslacht, vernietigd. De Tuol Sleng gevangenis in het centrum van de hoofdstad was de plaats waar mensen werden gemarteld. Gewoon midden tussen de woonwijken. Met aan de andere kant van de muur spelende kinderen. De levenloze lichamen van van de overleden gemartelden werden later afgevoerd naar de killing fields.

Tuol Sleng gevangenis is nu een opgepoetst museum, een plaats voor toeristen. Maar als je heel even stil blijft staan dan hoor je ze. De kreten van angst, ontzetting. De stilte van de dood. Het gevoel van weer een waanzin.