!Fotografie

Avonturier en fotograaf Marco Meijerink trok door meer dan 86 landen. Zijn beelden worden gepubliceerd in de internationale media. Regelmatig is hij te horen op de radio en te zien op televisie en geeft hij vele lezingen over zijn avonturen.


reisfotografie ! expeditiefotografie ! documentairefotografie !

 

 

Achter de Schermen

Rond documentairefotografie hangt altijd een sfeer van spannig, sensatie. Op jacht naar het onbekende. Op zoek naar nieuwe ideeen, nieuwe gedachtes, andere leefwerelden, andere culturen. Ach, we kennen allemaal die open deuren wel. En hoewel die open deuren vaak bewaarheid worden is de praktijk vaak minder heroisch. Achter de schermen lijkt het net op de gewone wereld en zit je vast in een smerig hotel in China.

52 cm! Dat kan toch niet? Bij een chinees? Zulke kleine mannetjes? Echt heet is het niet. Zo rond de 30 graden. Maar de vochtigheid zorgt ervoor dat we maar moeilijk kunnen slapen en het vooruitzicht dat we morgen hier de hele dag moeten blijven is ook niet bevordelijk voor een goede nachtrust. Daar komt bij dat Marco's mannelijkheid een flinke deuk heeft opgelopen door de condooms op het tafeltje. Op het rode pakje staan, naast veel voor ons onbegrijpelijke tekens, de cijfers 5 en 2 met daarachter "cm". De conclusie is snel getrokken, de mannelijke chinees heeft veel in huis. Het hijgen en steunen in de kamer naast ons onderstreept dat nog maar eens.

Goedkope Chinese hotels zijn vooral plekken waar mannen komen. In ieder geval in eerste instantie. Vlak na aankomst wordt er geklopt op de deur of gaat de telefoon over waarna een vriendelijke dame vleiende woorden spreekt waarna er zaken gedaan kunnen worden. Een man met een vrouw, vele mannen met een vrouw, vele vrouwen met een man. Alle combinaties zijn mogelijk en omdat een hotel maar zo rond de 3 euro kost blijft er voldoende geld over voor wat vertier.

Drie euro is niet veel maar het is ook niet veel. Zodra je een bed of een tafeltje verplaatst springt de viezigheid daarachter vandaan. Gebruikte condooms, spinnenrag, onbegrijpelijke vlekken op de muren. Asbakken vol met peuken, witte handdoeken met bruine stukken en alles lijkt kapot of kapot te gaan. En na dagen rondtrekken moeten we ergens rusten. En dat rusten gebeurt dus hier. Op het matras met zeiltje, sippend aan lauw bier en met het vooruitzicht dat we morgen weer verder kunnen